Ретро парти “1989 Vintage Tour” под стъкления купол на АТРИУМ

Два женски крака, които се виждат само до прасците. Левият е в черен чоропогащник, бял хавлиен чорап с надпис 90's и черна маратонка, а десният с черен чорапогащник, бял хавлиен чорап сс звезда и бяла маратонкал По средата между тях се вижда табела с надпис "Банкет за колектива"

В последната сряда на месец март пътувахме във времето и се пренесохме в 1989 и ерата на соц-а

През 1948 г. Джордж Оруел пише “1984” – една от най-великите антиутопични книги на всички времена! С идеята да пътуваме във времето през последната сряда от март в АТРИУМ, се събудихме през 1989 г. И официално всички заедно открихме новия кът “Вечерни новини” с ретро парти, наречено “1989 Vintage Tour”.

Две жени, тази вляво е облечена с черна пола, бяла риза и червена вратовръзка като пионерче от времето на социализма, а тази вдясно - е с шлифер в ретро стил и забрадка на главата
Новият ретро кът "Вечерни новини"

1989-та… Някои може би не са били родени тогава. Други по това време са стигнали само до дъвките “Идеал” и бонбоните “Карамел Му”. Но сред нас има и такива, които сме ходили на комсомолски бригади, закусвали сме с обикновени вафли за 5 стотинки, попълвали сме фейсбука на соца – лексикони (на килограм!), играли сме Тетрис на Правец 8 без интернет, носили сме дънки „Панака“, чакали сме с часове дуплекса да затвори телефона, за да наберем по шайбата някое другарче, с което да разменим касетите на Си Си Кеч и Сандра или да отидем на рожден ден с домашен “кетъринг” от филии с лютеница, пастет и хамбургски салам…

На преден план вляво се виждат малки бутилки бира, до тях леген пълен с големи бутилки бира и табела с надпис "Банкет за колектива". На заден план се виджат шишета с лимонада и кутия с бонбони
Така изглеждаше банкета на соц-а! И бирата се охлажда в... леген, естествено 🙂

Като ще е ретро забава със соц-елементи, нека е такава!

Черни чорапогащници в комплект с бели хавлиени чорапи и маратонки – елементи типични за стайлинга на соц-а – дръзновени и бодра крачка се отправихме към БАНКЕТА… под звуците на стари шлагери на Modern Talking и славното парче на Alphaville Big in Japan.

Сред подбора ни от музкални парчета естествено имаше и родна естрада – „Ветрове“ и „Без радио не мога“ на Лили Иванова, „Клетва“ на „Щурците“, „Боса по асфалта“ на Роси Кирилова, „Приятели“ на „Тоника“… и още много…

Две усмихнати и щастливи момичета, едното държи бутилка с надпис "Боза", а другото държи малка чаша с боза
Боза - гъстата бежова напитка получи етикет: ОДОБРЕНА!

Как изглеждаше поканата? Изрядна и по комсомолски!

Другари и другарки,

Като заслужили дейци на трудов колектив АТРИУМ, чувствайте се ДЛЪЖНИ да присъствате – подготвили сме награди, банкет (с почерпка), шлагери и бисери от миналия век 🙂 Поръченията са в поканата. Моля да се регистрирате за участие и да дадете предложение за лозунг до Личен състав на Атриум.

Бяла на цвят аудио касета, на която се вижда надпис social wednesday, а под него надпис 1989 vintage tour

Бомбички „Шуменско пиво“, още бира (охладена, както си трябва в леген), сладки изкушения под формата на скалички, тулумбички, лимонени резенки, локум и обикновени вафли. Сред напитките – боза и лимонада, без да пропускаме най-важните елементи от кетъринга на соц-а – филии, пестеливо намазани с лютеница и пастет „Апетит“ – всичко това на БАНКЕТА, който Личен състав на АТРИУМ дружно организира. Хапнахме, пийнахме, а някои за първи път в живота си опитаха автентични дъвки „Идеал“ и боза. След първоначалното недоверие към гъстата бежова напитка, питието получи етикет: ОДОБРЕНО!

Програмата на ретро парти „1989 Vintige Tour“

Специалната програма започна с усмивки от старите ленти и официално откриване на ретро кът „Вечерни новини“ в АТРИУМ. Последва импровизирана новинарска емисия, изчетена от познавача на БНТ Тони Рапонска. На екрана на телевизора се завъртя старата „шапка“ на „По света и у нас“, а в новините неизменно присъстваше името на Председателя на Държавния съвет и Ръководителя на ЦК на БКП, другаря Тодор Живков.

Оспорвана беше „другарската“ битка за най-добър лозунг. Ето победителите и техните творения:

1 място: Йоана Мустакова от Flax&Teal (ама не точно!)

„Идвай починал на работа!“

2 място: Гергана Цанкова от Tech Reaearch Studies

"Събличай се бързо! И другите чакат своя ред!“

3 място: Димитър Томов от „Клуб на Бившия Работохолик“

„Всеки коуъркинг - победа в лицето на скучния капитализъм.“
Лозунг в стила на соц-а

Старите шлагери от „радиоточката“ продължиха, докато нашите АТРИУМ-приятели (повечето от тях родени след 1989-та) попълваха ЛЕКСИКОН – „фейсбука на соца“!

Бял лист с надпис "Трудът краси другаря" е закачен с дървена щипка на въже
Лозунг от конкурсната програма, окачен на импровизирания простор в АТРИУМ

Всички заслужили дейци получиха специални възглавнички за пътуване като комсомолско поощрение от АТРИУМ, но живелите по времето на комунизма и социализма знаят, че възглавничката не е достатъчна, за да е пътуването удобно и безпроблемно – нужен е ОТКРИТ ЛИСТ!

Ето как изглеждаше откритият лист:

Хей така в шеги и закачки премина нашата Social Wednesday програма.

За финал можем да кажем само: Личният състав е налице!

Рапорт – даден!

Рапорт – приет!

Три жени позират облегнати до врата с надпис "Личен състав"

На снимката: ЛИЧЕН СЪСТАВ АТРИУМ (отляво надясно) – редовото пионерче Хелен Восканян, отрядният председател Мария Георгиева и дружинната ръководителка Тони Рапонска.

CONTACT US

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.